En Son Yayınlananlar:

13 Mayıs 2013 Pazartesi

The Joneses


Örnek Aile, The Joneses
Filmin Yönetmeni: Derrick Borte
Filmin Türü: Komedi, Dram
IMDB Puanı: 6.5
Yapım Yılı: 2009
Ülke: ABD
Yayınlanan Tarih: 25 Haziran 2010
Senaryo yazarı: Randy T. Dinzler, Derrick Borte,
Başrol Oyuncuları: Amber Heard, Demi Moore, David Duchovny, Gary Cole, Ben Hollingsworth, Glenne Headly, Catherine Dyer, Lauren Hutton, Chris Williams, Ashley LeConte Campbell, Robert Pralgo, Justin Price, Christine Evangelista


   Filmin "Örnek Aile" şeklinde Türkçeleştirilmiş ismi ve afişine bakıpta, mutlu bir Amerikan ailesindeki ufak tefek duygusal çalkantıların yarattığı sevimli problemlerle alakalı bir komedi izleyeceğinizi sanmayın.

   Aslına bakarsanız, senaryo çok daha ciddiye alınması gereken "tüketici toplumu",onu pohpohlayan reklamcılık sektörü ve zamanımız dünyasının yasal yollarla tefecilik yapan bankacılarını kısmen espirili bir dille taşlıyor.


   Filmin hemen başında söz konusu aile banliyödeki zengin bir semte taşınıyor. Buradaki hayatlarına başlar başlamaz kullandıkları eşyalardan tutunda, giyimleri, arabaları ve herşeyleriyle ilgi odağı oluyorlar. İnsanlar onlara ve mutlu hayatlarına imrenerek bakıyorlar. Ailenin ebeveynleri muhteşem aşkları, hayli iyi giden seks hayatlarıyla mahallenin orta yaş üzeri insanları arasında bir efsane olurken, iki genç çocuklarıysa, kendi yaş gruplarındakileri sahip oldukları son model oyun konsolları,cep telefonları ve giyimleriyle çileden çıkarıyorlar.


   Senaryoya ilginçlik katansa, bütün bunların yeni jenarasyon bir reklam stratejisi olması. Filmin ilerleyen dakikalarından çok bahsetmeyeceğim ancak ailenin 4 karakteri arasındaki ilişkiler, onlardan etkilenerek, bütçelerini aşırı aşan ortahalli mahallelinin bankalarla yaşamaya başladığı sorunlar, aslında bize içinde yaşadığımız tüketim toplumunun gerçeklerini çarpıcı şekilde gösteriyor.

   Düşünün bir; kaçımızın 5 çift ayakkabısı varken, çok beğendiğimiz için bir çift daha satın aldık. Mütevazi ama problemsiz çalışan bir arabamız varken, bizi neredeyse mutsuz eden o son çıkmış modelle değiştirmek için dünya kadar borcun altına girdik. Kaçımız fonksiyonlarını bile kullanamadığımız, sözümona telefon olması gereken, ancak diğer herşeyi yapabilen cep telefonlarımızı her 6 ayda bir değiştiriyoruz.


   Tüketim toplumu hepimizi kullanıyor ve mutsuzlaştırıyor. Gözümüze soka soka, sahip olduklarımızdan daha iyi ve yenileri dağıtılıyor. Her an etrafımıza baktığımızda, daha iyisini, daha güzelini görüyoruz. Elimizdekilerse anlamlarını yitiriyor. Geriye, son çıkanını almak, daha iyisine sahip olmak için, günde 12-13 saat, hatta daha fazla çalışıp didinen, ailesiyle bile doğru düzgün görüşemeyen, yarı robot androitler kalıyor.

   Teknik olarak filme söyleyebileceğim pek birşey yok. Her konu da mütevazi ölçülerde bir film. Puanın 6.2 / 10 oluyor..

   Hayatımız bu mudur dedirten konusu sayesinde tavsiye ettiğim bu filmi izlemekten pişman olmayacaksınız...

FRAGMAN



Örnek Aile, The Joneses
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...