En Son Yayınlananlar:

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Antichrist


Deccal, Antichrist
Filmin Yönetmeni: Lars von Trier
Filmin Türü: Dram, Psikolojik, Gerilim, Korku
IMDB Puanı: 6.6
Yapım Yılı: 2009
Ülke: Danimarka, Almanya, Fransa, İsveç, İtalya, Polanya
Yayınlanan Tarih: 11 Haziran 2010
Senaryo yazarı: Lars von Trier
Başrol Oyuncuları: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm
+18 ögeler içermektedir

   Kısa birlikteliğimizde şarap için yollara düştük, birkaç etkileyici kişiliğin biyografisini izledik, dağlarda cowboy olduk, dünyanın ucundaki fenere kadar gittik. Korku gerilim türünde tüylerimizi diken diken ettik ama hemen korkusuz süper kahramanların dünyasına daldık ve toparlandık.

   Şimdi ciddi birşeyler konuşmanın zamanı geldi. Öncelikle çocukları, tutucuları, depresifleri ve panikatakları ekran başından uzaklaştıralım. İnanın sizlere tanıtacağım filmi izledikten sonra psikolojinizi bir süper kahraman bile kurtaramaz.

   Bakın yönetmeni filmi için ne demiş;
“Antichrist için, hiçbir özürüm yok. Tam tersine benim kariyerimin en önemli yapıtı olduğuna dair kesin bir inancım var.” Lars Von Trier


   Cannes ödül töreninde küçümsenmeyecek kadar kalabalık bir grup tarafından yuhalanarak tepki gösterilen, Ekümenik Jürisi tarafından ‘Kadın düşmanı’ yaftası koyularak ahlaki değerlere aykırı bulunan, olayların ardından Trier’in kendisini dünyanın en büyük yönetmeni ilan ettiği skandallarla dolu bir trajedi Antichrist. Filmlerinde kasvet ve rahatsız edicilik unsurlarının tavan yaptığı bir yönetmenin psikolojisi bozukken çektiği (kendi itirafı) ruh daraltıcı, zorlayıcı ve hepsinden öte sert bir film.

Sahici bir delilikle karşı karşıyayız. Mainstream korku filmlerindeki gibi yapmacık değil, Ken Russel’da, zaman zaman Hitchcock’ta gördüğümüz sahici bir delilikle…” Anne Thompson/Time
 

   Çok ama çok rahatsız edici bir filmden bahsediyorum.Rahatsızlık verici bir başlangıçla anında sizleri allak bullak edecek ve bitene kadar kafanızı çok ciddi bir şekilde karıştıracak. Bir site yazarı EsKO'nun değişiyle "İzlemesi gerçekten çok zor bir film, ama sinemayı seven ve anladığını iddia eden herkesin izlemesi gereken bir film. Dogville’den çok daha hırpalayıcı, şoke edici ve sersemletici bir film. Ama sonunda “iyi ki sinema var diyeceğiniz” filmlerden…"


   Film başlar başlamaz insan oğlunun en narin yanına dokunuveriyor. Sizleri toplum gözünde yasal evli bir çift de olsa, seksüel bir zaafiyet anı nedeniyle, emekleme çağında masum ve korunmasız bir bebeğin acı akibetiyle yüzleştiriyor.

   Bu korkunç olay sonrasında darmadağın olan film karekterleri, seyirciyi de kendileriyle birlikte psikolojik bir gerilimin içine sürüklüyor.

   Cenaze sonrasında kadın atipik bir yas dönemi içine girer. Panik ataklarla doruk noktasına çıkan bu dönemde, psikoterapist olan kocası ona yardım etmeye çalışır. Karısının korkuları üzerine çalışmaya başlayan adam, onu korkuları ile  yüzleşeceği dağ kulübelerine götürür. Gerçekte onu korkutanın ne olduğunu bulmaya çalışması, gözden kaçan karanlık bir sırrı aydınlatacaktır…


   Bakın Eksisinema'dan Ahmet Tuğcu nasıl yorumlamış;
"Tabii bazı temel sorular var, cevap aranan…
Mesela, “Kadını şeytanileştiren kendi doğası mı, yoksa erkeğin ihmalkâr ve kibirli tavırları mı?
Veyahut “Kötülüğün kaynağı kadın ve doğa mıdır?”
İyilik, kötülük, suç, ceza, intikam, vicdan azabı, annelik gibi birçok kavramı içeren bir hikâyeye sahip olan Antichrist, korku filmi kategorisinde gözükmesine rağmen klasik korku türünden tamamen ayrı şekilde değerlendirilmeli. Film içinde, korkudan ziyade ürperti ve gerçekleri öğrendiğinde yaşadığın gerilim hâkim oluyor sadece. Bu gerilim, filmin gerçekçiliğinin de etkisiyle seyirciyi günlerce hazmetmekte zorlayabilecek bir potansiyele sahip. Muhteşem bir görüntü yönetmenliğinin sergilendiği, oyunculukların (ki yalnızca iki oyuncu var) zirve yaptığı sansasyonel filmde, şiddet ve cinselliğin dozajı da rahatsız edici boyutlarda.
Senaryosu baz alınarak rahatlıkla kitap yazılabilecek, uzun uzadıya tartışılacak sayısız önemli ayrıntı içeren, insanları farklı düşünmeye sevk ederek değişik çözümlemeler doğurabilecek, hem Trier’in hem de son yıllarda sinema sektörünün sahip olduğu en sıra dışı filmlerinden bir tanesi…"

   8.5 Puan verdiğim bu filmin dini göndermeler ve sembollerle dolu olduğunu tartışan bir bölüm sinema yazarının da olugunu belirtmek isterim. Tekrar çok sert bir film olduğunu söyleyerek, filmi göğüsleyebileceğine inanan sinemaseverlerin kaçırmamasını tavsiye ediyorum.

FRAGMAN


Deccal, Antichrist
(Türkçe Altyazılı Tek Parça Full İzle)
 
 
 
Alıntı ve kaynaklar: eksisinema, izlebizle, sinemalar.com teşekkür ederiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...