En Son Yayınlananlar:

5 Mayıs 2013 Pazar

Meine Verrückte Türkische Hochzeit

Benim Çılgın Türk Düğünüm
Gösterim tarihi: 30 Mart 2006 
IMDB puanı: 5.4/10 
Yapım Yılı: 2006 
Oyuncular: Florian David Fitz, Mandala Tayde ve Hilmi Sözer 
Tür: Komedi
Seneryo: Daniel Speck 
Yönetmen: Stefan Holtz Filmin 
Altarnetif İsmi: Meine verrückte türkische Hochzeit

Pazar Tadında Birşeyler


Bizim jenerasyonumuz için pazar günü film seyretmek ayrı bir anlam taşır. Pazar sineması denilen  bir olgu vardır ki, yanlış hatırlamıyorsam, pazar sabahı erken saatlerde başlayan, çoğu zaman western, arada sırada aile "çocuk", nadirende romantik komedi filmlerinden oluşan bir kuşaktı. 

Yabana atılası bir kuşak değildi..!!
Öyle ki; çoğu zaman batının vahşi doğasında at sürürülür, klasik bir hollywood aşk hikayesiyle siyah beyaz Amerikan ruyalarına dalınır, bazende mahallede yaramazlık peşindeki çocuk çetesinin, sıradan bir asosyal komşu üzerine boşa kurduğu hayaller izlenerir, sakin başlanırdı güne.

Bu açıdan da bir önemi vardı,
 belki de dönemin darbeci generalleri pazar günleri halkı sakinleştirmek için doğru yolu bulmuşlardı...

Filmin bitmesine yakın, insanın içinde ufakta olsa bir sıkıntı belirirdi; çünkü başka bir kanala geçme imkanı da olmadığından, filmden sonra başlayacak olan bir saatlik pazar konserinin kasveti ve mecburiyeti sizi yakalıyıverirdi. Pazar konseriyle birlikte tv kapatılır, aile çeşitli yerlere dağılırdı. Büyük ölçüde, Türk insanının klasik müzik konusunda isteksiz olmasının nedeni belkide o bir saatlik Pazar Konserleriydi. Kim bilir.?


  İşte dediğim gibi, tembel bir pazar gününe başlamak için harika bir yoldu.
Halkı da kendileri gibi embesile çevirme yolundaki ulusal medya kartelleri yoktu. Ya da sosyal medya denilen olgu yoktu. Haftasonu tanımaz ekonomi kanalları yoktu. Twitterda iki haftadır sandalyeden kalkmadan koca kıçlarıyla hükümet-muhalefet-din-ahlak herkese çemkirten sözümona sosyal medya yazarları (bu bir özeleştiridir), dehşet haberleriyle dolu rolling news formatlı haber televizyonları, itiş kakış birbirini becermeye çalışan, 3-5 yıllık çakma ünlü insanların, muhteşem arabalarıyla geçit töreni yaptığı magazin programları ya da "kredi ister misiniz?" diyerek mesaj atıp duran yasal tefeci bankaların çaldırdığı cep telefonları ile değil, güzel bir filmle başlanırdık güne.


Bu yüzden pazar günü sizlere seçeceğim film konusunda zorlandım. Şarap Bağı "The Chateau Meroux" isminde bir şarap filmi önerecektim, oda tam bir fiyasko çıktı. "Sideways" ve "A GoD Year" yazılarından sonra böyle birşey yapamazdım.

 Sonuçta içinde kovboylar, yaramaz çocuklar ve bu pazar yazısında bahsettiğim hiçbirşey olmayan bir film seçtim.

Hemen kızmayın..!
O bahsettiğim filmler kadar sempatik, eğlenceli ve komik bir film Benim Çılgın Türk Düğünüm "Meine Verrückte Türkische Hochzeit"


Neden bu film derseniz; Türk insanının 80'li yıllardaki halini anmışken, bizden bahseden, hem de başkasının gözüyle bizden bahseden bir film olsun istediğim için diyebilirim.

Film, etrafları Türk göçmenlerle çevrili bir çevrede, esnaflık yapmaya çalışan idealist iki arkadaştan birinin bir Türk kızına aşık olmasıyla başlıyor. Ulaştığı heryerde birçok köycük yaratan Türk insanının "asla değişme, değiştir" "uyum sağlama, uydur" şeklindeki yaşam tarzına birçok tokat sallıyor. 

Eğlenceli bir pazar filmi olacağından emin olduğum filmi hepinize tavsiye ediyorum..
Değişime açık ve uyum sağlayabildiğiniz bir pazar günü olması dileğiyle iyi seyirler..

Yazı:   OvErUyUz


Kısaca Konusu;
Filmde ‘Götz’ adlı bir dükkan sahibini canlandıran Fitz, Mandala Tayde adlı oyuncu tarafından canlandırılan ‘Aylin’ adındaki Türk kızına aşık oluyor. Götz, hukuk öğrenimi gören Aylin ile evlenebilmek için önce ailesinin sevgisini kazanması gerektiğini anlıyor. Ancak Aylin’in ‘Süleyman’ adlı babasını canlandıran Hilmi Sözer evliliğe karşı çıkıyor, çünkü kızını, Gandi Mukli’nin canlandırdığı ‘Tarkan’ adlı Türk doktorla evlendirmek istiyor. Götz’ün gazeteci annesini canlandıran Katrin Sass da oğlunu liberal bir şekilde yetiştirmesine ve kendisini dünyaya açık bir insan gibi görmesine rağmen, Aylin ile ilk kez tanıştığında oğlunun bir Türk kızıyla beraberliğini tasvip etmiyor ve olaylar bu şekilde gelişiyor.



 FRAGMAN




Benim Çılgın Türk Düğünüm "Meine Verrückte Türkische Hochzeit"
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...