En Son Yayınlananlar:

27 Nisan 2013 Cumartesi

The Hurricane

Yıl: 1999
IMDb: 7.4/10 Yönetmen: Norman Jewison
Oyuncular: Denzel Washington, Deborah Kara Unger
Ödüller: En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü - Drama 


Ortasiklet boks şampiyonluğunun eşiğine kadar gelen boksör Rubin "Hurricane" Carter yanında bir arkadaşıyla birlikte New Jersey'de bir barda otururken işlenen bir cinayet sonucu üç kişi hayatını kaybeder.



Cinayet olayından sorumlu tutulan Carter yanındaki arkadaşıyla birlikte tutuklanır ve yapılan yargılama sonucunda suçlu bulunarak üç kere ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Cinayet olayıyla ilgili olmadığı halde hapishaneye giren Carter'in dünya şampiyonluğu hayalleri darmadağın olmuştur. Irkçı önyargılara öfkesini ve çaresizliğini yazıya dökmeye karar verir ve hücresinde anılarını yazmaya başlar.



Aradan yıllar geçer. Yaşamını Kanada'da toplumsal hizmet vermeyi amaç edinen üç aktivistin gözetiminde sürdürmekte olan Lesra Martin adlı hayattan soğumuş bir genç, bir rastlantı sonucu Carter'in kitabını okuduktan sonra hayatında ilk kez bir amaç edinir ve Carter'ı hapishaneden kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya karar verir.



Carter ile mektuplaşmaya başlayan Lesra Martin, Carter'in salıverilmesine yönelik bir kampanya başlatmaları için Terry Swinton, Lisa Peters ve Sam Chaiton adlı üç aktivistin yardımını ister. Carter bu üç yabancı insanın yardım talebi karşısında başta isteksiz davranırsa da bir süre sonra onların olağanüstü tutkusu karşısında etkilenir. 



İlginç Not :
 *Ünlü müzisyen Bob Dylan, 70'lerde Rubin Carter'a destek olmak için "Hurricane" adlı bir şarkı yazmıştı. Bu şarkı filmin iki değişik bölümünde çalıyor.

*Denzel Washington'ın 1992'de Oscar'a aday olduğu Malcolm X filmini yönetmesi için Norman Jewison'ın ismi geçiyordu. Fakat Spike Lee, Malcolm X'i beyaz birinin yönetmesinin doğru olmadığını söyledi ve filmi kendisi yönetti. Sonuçta ortaya çok etkili ve başarılı bir film çıkardı.

FRAGMAN
 



Onaltıncı Raund - The Hurricane
(Türkçe Dublaj Tek Part Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...