En Son Yayınlananlar:

28 Nisan 2013 Pazar

The Invention of Lying


Yalanın İcadı, The Invention of Lying, This Side of the Truth
Filmin Yönetmeni: Ricky Gervais, Matthew Robinson
Filmin Türü: Romantik, Komedi, Fantastik
IMDB Puanı: 6.4
Yapım Yılı: 2009
Ülke: ABD
Yayınlanan Tarih: 2 Ekim 2009
Senaryo yazarı: Ricky Gervais, Matthew Robinson

 Görünüşte sıradan bir komedi filmi gibi dursada aslında Yalanın İcadı yalan söylenmeyen bir dünyada, işlerin ne kadar zor olabilecegini, sempatik bir dille işlerken, sonradan yalanın bulunmasıyla, insanların açıklayamadıkları varoluşlarını, nasılda kendi kendilerine yalan söyleyerek açıklamaya calıştıklarını irdeleyen, bir nevi tanrı ve varoluşcu inançları yalanla bağdaştırarak, çok da rahatsız etmeden, ironiyle eleştiren bir film..

 Bu bağlamda filmi sıradan komedi filmlerinden ayrı bir yere koyuyorum..! Senaryonun içindeki fantastik yapı ve romantik komedi ögeleri, eleştirel yönünü oldukca örtmüş olsalarda, bu bir komedi filmi ve olması gerekende bu..
 
Bakış acısını sevdiğim nadir fantastik komedilerden biri.Puanlarsak 6.9 /10 hakkettiğini düşünüyorum..

Yazı: OvErUyUz

Filmin Konusu:
Mark yalansız bir dunyada yaşamaktadır yalan söyleyen kimse yoktur. Avukatlar Siyasetciler de dahil. İşten kovulunca ev sahibine gider durumu anlatır ve kirayı yatıramayacağını söyler ev sahibide evi boşaltmasını ister. Mark bankada kalan son 300 dolarını çekmeye gider bankada sistem hata verir görevli ne kadar paranız var dediğinde mark 800 dolar der. Mark artık elindeki gücün farkındadır…

FRAGMAN





Yalanın İcadı , The Invention of Lying
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...