En Son Yayınlananlar:

30 Haziran 2013 Pazar

Monster

Monster, Cani
Yayın tarihi: 2004
Tür:  BiyografiDramSuç
Yönetmen: Patty Jenkins
Ülke: ABD
Oyuncular:
 Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Scott Wilson 
IMDb: 7.3/10 



 Seri Katiller ve Sinemadaki Yansımaları [bknz.] isimli kapsamlı incelememizin içinde var olan bazı film tanıtımlarını ayrıca yayınlıyoruz. İncelemenin içinde sadece tanıtılar ve esinlenilen seri katil profilleri varken, burada filmi izleme şansınız da olacak..

Bu filmden bahsetmeden önce Charlize Theron mucizesine değinmek gerekiyor. Dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Charlize Theron bu film için adeta Aileen Wuornos (filmin konusunu oluşturan gerçek bir seri katil) haline gelmiştir. Hem fiziksel olarak hem oyunculuk olarak inanılması güç bir iş çıkarmış. 


Ben ciddi bir sinema sever olarak böyle bir oyunculuğu bir tek The Doors filminde Jim Morrison'ı canlandıran Val Kilmer'dan gördüm.


Val Kilmer'da rolünü yaptığı Jim Morrison karakterine öylesine bürünmüştü ki, Morrison gibi görünüyor, görüntüsü bir yana Morrison parçalarını kendi sesiyle söyleyebiliyor ve fark anlaşılmıyordu, Morrison gibi alkol alıyordu ve filmden sonra 2 yıl alkol tedavisi görmesi gerekmişti. Charlize Theron aynı şekilde rolüyle özdeşleşmiş, rolün hakkını fazlasıyla vermiş. Öyle ki katilin elimizde olan gerçek resimleriyle Charlize Theron'un filmdeki görüntülerini karşılaştırdığımızda, hangisinin gerçek Aileen Wuornos olduğunu algılayamıyoruz.



Charlize Theron yarattığı bu oyunculuk mucizesiyle tabii ki hakkı olan "En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü Drama, En İyi Kadın Oyuncu SAG Ödülü,

Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Independent Spirit En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Broadcast Film Eleştirmenleri Birliği En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Satellite Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini silmiş ve süpürmüştür.


 Film, 1986'da halen sokaklarda fahişelik yaparak hayatta kalmaya çalışan ve sık sık şiddet gören Aileen Wuornos'ın, hayatının aşkı olacak Selby Wall'a bir barda rastlamasıyla başlıyor. 


Aileen rastlantı eseri, birazda mecburiyetten girdiği lezbiyen barında tanıştığı Selby Wall'a aşık olması ile başlayan ilişki sonucu hayatını düzene koymak, fahişeliği bırakmak ister. 



Ancak bu o kadar kolay olmayacaktır. Sevgilisine adeta bir erkek gibi göğüs gerip iyi yaşatmak isteyen Aileen tekrar fahişeliğe dönmek zorunda kaldığında ise cinayetlere başlayacaktır.


Filmde bir kadının seks işçisi olduktan sonra dışlanışı, topluma tekrar kabul edilmemesi ve sokaklarda gördüğü erkek şiddetine tepki gibi doğan seri cinayetler, çarpıcı bir dille anlatılmıştır. İzlenmesi gereken bir filmdir.

Yazı: OvErUyUz

Fragman
Monster , Cani
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...