En Son Yayınlananlar:

30 Haziran 2013 Pazar

Henry: Portrait of a Serial Killer

Henry: Bir Seri Katilin Portresi
Özgün adı Henry: Portrait of a Serial Killer
 Yıl: 1986 
Ülke: ABD
Tür: Gerilim, Suç
 Yönetmen: John McNaughton
Oyuncular:  
Michael Rooker, Tom Towles, Tracy Arnold
IMDb: 7,1/10

  Seri Katiller ve Sinemadaki Yansımaları [bknz.] isimli kapsamlı incelememizin içinde var olan bazı film tanıtımlarını ayrıca yayınlıyoruz. İncelemenin içinde sadece tanıtılar ve esinlenilen seri katil profilleri varken, burada filmi izleme şansınız da olacak..

Bu bağımsız filmin yönetmeni John McNaughton aynı zamanda filmin yapımcılarından biridir ve Richard Fire'la birlikte senaryoyu da yazmış hatta filmin müziğine de katkıda bulunmuştur. 

Filmin yıldız oyuncuları yoktur, çoğunlukla az tanınmış veya tanınmamış oyuncularla çekilmiştir. Başlıca rollerinde Michael Rooker, Tom Towles ve Tracy Arnold oynamışlardır. Michael Rooker'ın ilk sinema filmidir.


Sadece adına bakıldığında ucuz bir slasher filmi izlenimi verse de, aslında film şimdiye kadar çevrilmiş en dehşet verici seri katil filmlerinden biridir. 


Öncelikle film gerçekte bir seri katil olan ve 2001 yılında cezasını çekmekte olduğu hapishanede ölen Henry Lee Lucas'ın soğukkanlı itiraflarına dayanmaktadır. Ayrıca diğer birçok slasher film gibi özel efektlere fazlaca baş vurulmaz ve katilin kimliği filmin en sonunda ortaya çıkmaz, o katil sıradan gibi gözüken gündelik yaşantısıyla başından beri seyirciyle birliktedir. 


Zaten filmi asıl ürkütücü ve rahatsız edici yapan da bu olağanüstü gerçeklilik duygusudur. Ayrıca film Amerika'nın yaldızlı görüntüsünün altında bir başka Amerika daha olduğunu gösteren az sayıda gerçekçi filmlerden biridir.


Film Henry Lee Lucas adlı bir seri katilin hayatından bir bölümü anlatır. Hapishaneden tanıştıkları ve aynı evi paylaştıkları kendisi gibi psikopat ve uyuşturucu bağımlısı arkadaşı Otis'le birlikte zevk için arka arkaya işledikleri bir dizi cinayet konu edilir. Bu canavarca cinayetleri durmaksızın işlerlerken hiçbir amaçları veya motivasyonları yoktur.


Bu bağımsız film $110,000 gibi düşük bir bütçeyle sadece bir ay gibi kısa bir sürede çekilmişti. ABD derecelendirme dairesi MPAA ile bir türlü mutabakata varılamaması nedeniyle tamamlandığı 1986 yılından 1989'a kadar gösterime verilemedi. 


Ancak o tarihe kadar Chicago Uluslararası Film Festivali başta olmak üzere birkaç festivalde gösterilebildi. İngiltere'de ise 1993 yılında gösterim izni alabilmiştir. Bu çok tartışma yaratmış film birçok kereler yasaklanmıştır.


Bu korkunç seri katil çiftin tüylerinizi diken diken eden hikayesini 86 yılı şartlarında oldukça başarılı aktaran ve IMDb puanı 7.1/10 olan Henry: Portrait of a Serial Killer filmini, bendeniz oldukça erken bir yaşta izlemiştim. Haliyle hiç unutamadığım filmler arasında yerini aldı.
 
1998 yılında bir devam filmi yapılmıştır. Henry: Portrait of a Serial Killer, Part 2 adındaki bu film ilki kadar ses getirmedi.


FRAGMAN


Henry: Portrait of a Serial Killer - Henry: Bir Seri Katilin Portresi
(Türkçe altyazılı Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...