En Son Yayınlananlar:

17 Haziran 2013 Pazartesi

La Prima Cosa Bella

 
Gördüğüm En Güzel Kadın
The First Beautiful Thing, La Prima Cosa Bella
Yönetmeni: Paolo Virzì
Türü: Komedi, Dram
IMDB Puanı: 7.2
Yılı: 2010
Ülke: İtalya
Senaryo yazarı: 
Paolo Virzì, Francesco Bruni, Francesco Piccolo
Başrol Oyuncuları: 
Valerio Mastandrea, Micaela Ramazzotti, Stefania Sandrelli, Claudia Pandolfi, Marco Messeri, Fabrizia Sacchi


 Film, yerel bir güzellik yarışmasında başlıyor. Kadın başrol karakterimiz olan Anna Nigiotti, bu yarışmada güzelliğiyle herkesi etkileyerek birinci olur. Ailenin erkek olan karakterleri yani kocası ve oğlu bu durumdan çok memnun değilken, kendisine hayatı boyunca hep daha yakın olacak olan kızı ise çok mutludur.

Ancak Anna kişilik olarak biraz muzur meşrep, tabiri caizse "aşk kadını" da diyebileceğimiz bir yapıya sahip olmasından  kaynaklanan ailevi problemler yaşamaktadır. Polis olan kocasının kıskançlık krizleri ve bitmeyen kavgalar sonucu Anna çocularınıda alıp evi terk eder. 

 

Anna Nigiotti çok zeki bir kadın değildir, çok güzel bir aşk kadınıdır. Ancak, bu onun erkekler tarafından kolayca kandırılmasına sebep olur. Erkeklerin ilgisi sürekli üstündedir ve bir süre sonra çocuklarla düştüğü durumdan kurtulmak için bu ilgiyi kulanmak zorunda kalmaya başlar. 

Anna'nın oğlu, yapı olarak, daha küçük olmasına rağmen herşeyin farkında, annesinin ilişkilerinden oldukca rahatsız, kız kardeşine kolkanat germeye çalışan, mutsuz fakat zeki bir çocuktur. Kız kardeşi ise daha pozitif bir kişiliğe sahiptir.

İki çocuk, içinde bulundukları bu durum yetmezmiş gibi, birde polis olan babaları tarafından kaçırılır. Artık baldızıyla ilişkide olan babalarının evine dönmek durumunda kalırlar. Teyzeleri, yani yeni anneleriyle olan hayatları ise çok daha zor olmaya başlar.

Daha sonrasında anneleri bir yolunu bulup, onları babalarının evinden kaçırmayı başarsa da, durumun vahimliği iki küçüğü derinden etkiler.

 

Anna'nın oğlu Bruno biraz daha büyüdüğünde, okulda annesi ile ilgili dedikodulara dayanamaz olur, bir de annesinin hamile olduğunu öğrendiğinde evi terkeder ve uzun yıllar onunla görüşmez. Küçük kız kardeşi ise erken bir evlilik yapmak zorunda kalır.

Film İtalya'nın küçük bir sahil kasabasındaki sosyal yapıyı gözlerimizin onüne sererken, bu şartlarda büyümüş mutsuz, bağımlı bir adam olan Profesör Bruno Michelucci'nin annesinin son günleriyle yüzleşmesini anlatıyor. 

Yönetmen Paolo Virzì'nin ilk filmi olan yapım, aslında birazda otobiyografik özellikler taşıyor. Yönetmen ve senarist Paolo Virzì'nin filmin geçtiği Livorno kasabasında büyümüş olması ve babasının polis olması adeta bunu kanıtlar gibi. Film ismini 70'li yıllarda meşhur olmuş ve bir çok sahnede karakterlerin hepbirlikte söylediği Nicola Di Bari parçası  La Prima Cosa Bella dan almakta.

 

Paolo Virzì kariyeri boyunca genellikle romantik komedi türünde filmler yapmış olsa da bu ilk ve en önemli filmi "La Prima Cosa Bella" için ağır bir dramdır diyebilirim. Film karakterlerinin eğlenceli hatta komik İtalyan tiplemeler olmalarına rağmen, iki çocuğun düştüğü durumlar karşısında seyircinin gülümseyecek hali bile kalmıyor açıkcası.


35-40 yıllık bir zaman dilimine yayılan filmde, 30'lu yaşlarının sonuna yaklaşmış Profesör Michelucci karakterini canlandıran Micaela Ramazzotti, daha öncelerde izlediğim, kayda değer olmayan bir kaç performansının aksine, çok başarılı bir iş çıkartmış. Film ayrıca 2010 Altın Küre ödüllerinde, baş rol oyuncusu Stefania Sandrelli'ye "En iyi Kadın Oyuncu" ödülünü getirmiş, 2011 yılı İtalya'nın Oskar adayı olmayı başarmıştır.

Imdb puanına katılmakla birlikte, tipik bir İtalyan yapımı olan "Gördüğüm En Güzel Kadın", komedi ögelerine rağmen, bana kalırsa çokca acı barındıran çarpıcı bir drama filmidir.

Yazı: OvErUyUz

FRAGMAN

 SOUNDTRACK

Gördüğüm En Güzel Kadın "La Prima Cosa Bella"
(Full Türkçe Dublaj Tek Parça İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...