En Son Yayınlananlar:

30 Haziran 2013 Pazar

American Psycho

Amerikan Sapığı
Yapım: ABD
Yıl: 2000
Yönetmen: Mary Harron
Oyuncular: 
Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto 
Tür: Gerilim , Dram , Korku
 IMDb: 7.6 / 10


Seri Katiller ve Sinemadaki Yansımaları [bknz.] isimli kapsamlı incelememizin içinde var olan bazı film tanıtımlarını ayrıca yayınlıyoruz. İncelemenin içinde sadece tanıtılar ve esinlenilen seri katil profilleri varken, burada filmi izleme şansınız da olacak..

Filmde aileden zengin, çok iyi okullarda okumuş yakışıklı ve saplantılı şekilde kendine aşık bir Wall Street broker'ı olan  Patrick Bateman'ın işlediği cinayetler anlatılır. 


80'li yılların Newyork'unu konu alan filmde, Christian Bale'in başarıyla canlandırdığı sapık karakterin yanı sıra, filmin özünde; baş karakterin yaşadığı çevrenin, ne kadar sapıkça ve saplantılı dengeler üzerine kurulu olduğu da konu alınır. Amerikan rüyası denilen A plus Newyork hayatına mensup karakterlerin, ne kadar tatmin olmaz, doymak bilmez, ölümüne rekabetçi ve yapmacık hayat tarzları sürdükleri, hatta her birinin adeta sapık potansiyeli olan tüketim toplumu insanları olduğu da anlatılır.

Amerikan Sapığı (2000)


Bu  sosyal saptamalarla seyirciye "Kim gerçek sapık.? İnsanları delirten acaba sistem mi.?" gibi sorular sormaya yönelten Amerikan Sapığı sizlere tavsiye edebileceğim seri katil temalı filmler arasında başta gelenlerden...

Filmdeki oyunculuk performansıyla Christian Bale "Chlotrudis Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü almış ayrıca film "Chlotrudis En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü"ne de layık görülmüştür.


Yazı: OvErUyUz

Amerikan Sapığı (2000) Fragman
 


American Psycho , Amerikan Sapığı
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle) 

Not:Filmin bazı yerlerinde ses senkronizasyonu problemi olsada sonradan düzeliyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...