En Son Yayınlananlar:

4 Temmuz 2013 Perşembe

Natural Born Killers

 Katil Doğanlar (İngilizce özgün adı: Natural Born Killers)
 Yapım: 1994
IMDb: 7.2
Ülke:ABD
Yönetmen: Oliver Stone
Senaryo: Quentin Tarantino
Oyuncular:
Woody Harrelson, Juliette Lewis


  Seri Katiller ve Sinemadaki Yansımaları [bknz.] isimli kapsamlı incelememizin içinde var olan bazı film tanıtımlarını ayrıca yayınlıyoruz. İncelemenin içinde sadece tanıtılar ve esinlenilen seri katil profilleri varken, burada filmi izleme şansınız da olacak.. 

Oliver Stone tarafından yönetilmiş ve başrollerinde Juliette Lewis ve Woody Harrelson'ın oynadığı bir film... Rodney Dangerfield, Robert Downey Jr., Tom Sizemore ve Tommy Lee Jones yardımcı karakterleri canlandırmışlardır. Film iki katilin hikâyesini anlatmaktadır.


Mallory (Juliette Lewis) kendisine cinsel tacizde bulunmuş babası (Rodney Dangerfield), annesi ve hiç geçinemediği küçük kardeşi Kevin ile yaşamaktadır. Bir gün Mickey Knox (Woody Harrelson) isimli bir adam onların evlerine et getirirken, Mallory ile karşılaşır ve ona karşı kendisinde birşeyler hisseder.

Aynı gün ikili Mallory'nin babasının arabasını çalıp giderler. Bu sebepten Mickey hapse girer fakat oradan kaçar. Kaçınca hemen Mallory'nin yanına gelir. İkili bir anda kendilerini kaybeder.



Mallory babasını ve annesini öldürür fakat kardeşini sağ bırakır. Babasını ve annesini öldüren Mallory kendisinde bir rahatlık hisseder, sanki öldürmek ona kendisini daha iyi hissettirmeyi başarmıştır. Ve sevgilisi Mickey'ye de öyle. 

Fena halde aşık olan ikili daha sonra ardı arası kesilmeyen cinayetlere başlar. 666 nolu otoparkta öylesine hiç bir öldürme sebepleri olmadan, yoldan geçeni ve kendilerini küçücük bir haksızlık yapanları bile öldürülürler. Ancak öldürdükleri insanların arasında mutlaka bir kişiyi serbest bırakırlar ki, Mickey ile Mallory hikâyesini tüm dünyaya anlatsın...

  
Bu hikayenin dışında film, sosyal içerikli bir çok mesaj içermekte. Şiddet satmayı seven Amerikan medyası ve onun yozlaştırdığı şiddet bağımlısı değerlerini büyük ölçüde yitirmiş Amerikan aile yapısına sonuna kadar karşıt bir duruş sergileyen kült bir filmdir.

FRAGMAN



Natural Born Killers , Katil Doğanlar
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...