En Son Yayınlananlar:

4 Temmuz 2013 Perşembe

Brüno

Brüno
Yönetmen: Larry Charles
Yıl: 2009
Ülke: ABD
Tür: Komedi, Absürd Mizah, Sosyal Taşlama
Senaryo: 
 Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer, Jeff Schaffer
Oyuncular: Sacha Baron Cohen
IMDb: 5,9/10


Uzun zamandır bahsettiğimiz Seri Katiller ve Sinemadaki Yansımaları[bknz] araştırması ve devamında gelen onlarca korku gerilim ve suç türünde film tanıtımı hakikaten benim bile içimi kararttı. Bundan dolayı doya doya gülüp eğlenebileceğimiz bir film tanıtmak istedim. 

Tabii ki ilk aklıma gelen isim Sacha Baron Cohen oldu. Daha önce yayınladığımız "Borat" kadar komik ve sert bir mizah içeren bu filmi Türkçe altyazılı olarak seçtim. Açıkcası Borat'ın kötü türkçe dublajından sonra bu filmide Türkçe dublaj ile katletmek istemedim.


Borat yazısında[bknz] bahsettiğimiz teknik özellikler bu filmde de kullanılmış ve Cohen yine çok başarılı bir iş çıkartmış. Sosyal sataşmalarıyla biraz Zoolander filmini andırsa da 5.9'luk imdb puanını yetersiz bulduğumu sölemek isterim.

Okuduğumda eksiksiz bulduğum güzel yorummundan dolayı filmin eleştirisini filmdoktoru.com sitesinden aldım. Kendilerine çok teşekkür ederek geçelim Brüno hakkındaki güzel yorumlarına:


Sacha Baron Cohen, Borat'tan sonra başka bir orjinal karakterle seyirci karşısına çıkıyor. Aynı strateji (yarı belgesel yarı film) ile çekilen "Brüno" en az "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" kadar cesur bir film. Farkı ise Cohen'in popüler kültür ve sosyopolitik dinamikleri bu sefer daha kaba bir mizahla eleştirmesi.
Brüno ünlü olmaya çalışan Avusturyalı eşcinsel bir modacı. Ünlü olmak için yola koyulan Brüno başta İtalya, Amerika, İsrail, Kudüs olmak üzere bir çok ülkeye gidiyor ve aynen Borat gibi rastgele insanlarla yaptığı röpartajlarla ünlü olmanın yollarını arıyor.


Cohen'in yine ustalıkla canlandırdığı karakteri ile "Brüno" yine belli başlı konuları ele alırken çok kaba bir şekilde eleştirmekten kaçınmıyor. Yaptıklarıyla insanlardan beklenmedik tepkiler alan Brüno özellikle bazı sahnelerle seyirciyi yine şok ediyor. Moda dünyasını eleştirerek başlayan yapım para kazanmak için bebeklerini şartlar ne olursa olsun reklamlarda kullanmayı kabul eden ebeveynler ile devam ediyor. Bunun yanında film aynen Borat gibi eşcinselliği hastalık olan gören toplumu kendini iyileştirici olarak tasvir eden bir din adamı ile yaptığı röpartajla eleştiriyor. Bunun yanında Brüno'nun Orta Doğu'da bir terrör örgütünün başı ile yaptığı röpartaj ise gerçekten inanılmaz.


Özetlemek gerekirse popüler kültürü kendi mizahı ile başarılı bir şekilde eleştiren "Brüno", Cohen'in yeteneğini ve yaratıcılığını bir kez daha gösterir nitelikte. "Borat"tan daha kaba bir mizahı olan bu yapımı özellikle Cohen hayranlarının kaçırmamasını öneriyoruz.

Film yorumu: filmdoktoru.com
Düzenleme: OvErUyUz

FRAGMAN



Brüno
(Türkçe Alıtyazılı Tek Parça Full izle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...