En Son Yayınlananlar:

11 Kasım 2013 Pazartesi

Zirveye Giden Yol


     

Orijinal İsmi: The Ides Of March
Yapıl: ABD 2011
Tür: Dram, Politik
Yönetmen: George Clooney
Oyuncular:
Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, 
Evan Rachel Wood, Paul Giamatti
IMDb: 7.4 / 10

2011 yapımı olan 'Zirveye Giden Yol' filmi uzun zamandır izlemek isteyipte bir türlü izleyemediklerimden. Neyse ki bir otobüs yolculuğu sırasında denk geldimde,gideceğim yere hiç sıkılmadan ulaştım.      
    
George Clooney'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryo yazımında da yardımcı olduğu bu politik film, 2011'in temiz işlerinden biri. Birçok eleştirmen tarafından iyi not alsa da, abartıldığını düşünenlerin sayısı da hiç az değil. Benim şahsi fikrim filmin her türlü izlenirliğinin olabileceği yönünde. Özellikle de oyuncu kadrosunun zenginliği  bunda en büyük etkenlerden.
   

    Bir filmde Philip Seymour ve Paul Giamatti olursa o film izlenir. İkisininde oyunculuğu tartışılmaz. Ama Ryan Gosling'inde hakkını vermek gerek doğrusu. Son zamanların en konuşulan isimlerinden olan Ryan Gosling bu filmde de çok iyi bir iş çıkarmış. Yapmış olduğu film seçimleriyle de kendini her türlü ispatlamış durumda. Bu gidişle bir oscar heykelini kucaklaması an meselesi.


    Amerika başkanlık seçimlerini anlatan film, politikanın kirli yüzünü suratımıza çarpıyor. Tabii bu hepimizin bildiği bir gerçek. Yine de film sıkıcı olmadan kendini izlettiriyor. Seçimlerde öne çıkan adaylardan ziyade işin arka tarafındaki çalışanların önemini algılıyoruz.
    
    Sadakat mi yoksa politikanın gerektirdiği oyunlar mı daha önemli? Seçmenler arkada dönen oyunlardan habersiz,kendini en iyi pazarlayana mı mahkum oluyor?
  

    Filmde beni en çok çarpan diyalogda şu oldu: "birisi benim karımı öldürse, katili öldürecek bir yol bulurum. sonra da seve seve cezamı çekerim. Ancak toplum bireyden daha iyi olmalıdır."
   
    Filmi sadece Amerika'nın seçim sürecini bilenlerin değil herkesin keyifle izleyeceğini düşünüyorum.
    
    Politika ve siyasetin ne kadar entrikalı,yalanla bezeli bir iş olduğunu hepimiz bilsekte,bu kirli çarklarda yaşamaya mahkum ediliyormuş gibi gözüksekte, DİRENmeyi asla bırakmamalıyız.Dünyayı dürüst,vicdanlı,bilgili ve sağduyulu insanlar kurtaracaktır.Temiz bir dünya için #DİRENİNSANLIK

Yazı: olimposgod

FRAGMAN


The Ides Of March / Zirveye Giden Yol
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full Hd İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...