En Son Yayınlananlar:

15 Eylül 2013 Pazar

In Time "Zamana Karşı"

 In Time ,Zamana Karşı
 Yayın tarihi: 28 Ekim 2011 
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Yönetmen: Andrew Niccol
Film müziğinin bestecisi: Craig Armstrong
Senaryo: Andrew Niccol
Türler: Bilim kurgu, Aksiyon
 Oyuncular: Amanda Seyfried ,Justin Timberlake ,Olivia Wilde ,Cillian Murphy
 IMDb: 6.6/10
 
 
 25 yaşından sonra fiziksel yaşlanmanın olmadığı ve sadece sahip olunan zaman kadar hayatta kalınabilen, dünya ve yaşam süresinin olmadığı, paranın ve gücün zaman olduğu bir dünya düşünün..
Filmde yönetmen iki konu üzerinde duruyor. 
 
Birincisi yoksul bir bölgede kendini ve ailesini canlı tutmaya çalışan insanlar, diğeri ise zengin ve zamanı çok olan ölümsüz insanların yaşam tarzı. Filmde herşey zamandır, çalışmanın karşılığı zaman kazanılmakta,  alışveriş yapmarken zaman harcanmakta yani para yerine zaman geçmektedir.. Zaman bittiğinde ölüm geldiğinden, film tamamen zaman kazanma üzrine kurulu gergin bir ortamda geçmekte.
Filmde,Will Salas'ın başından geçen hikaye anlatılır.Will Salas (Justin Timberlake), bir yanlışlık sonucu cinayetle suçlanır. Kurtulmak için tek şansı, zamanın gerçek anlamıyla para değerinde olduğu, zenginlerin sonsuza kadar genç kalarak yaşayıp, fakir ve güçsüz olanların ise bir gün daha hayatta kalabilmek adına zaman dilenip, ödünç alıp, bazen de çaldığı, bu sistemi çökertmektir.
 
 
Filmi izlerken kapitalizmin vahşi yüzünü düşünüp, bu ilginç bilim-kurgu senaryoda günümüz sistemini görebilirsiniz.  Ne acıdır ki aslında bizlerde buna benzer bir panik halinde çalışıp, para kazanıp, hayatta kalmaya çalışmıyormuyuz?
 
Tanıtım:  wikipedia
 Düzenleme: OvErUyUz
 
 Fragman
 
 
In Time ,Zamana Karşı
(Türkçe Dublaj Tek Parça Full Hd İzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...